22. 11. 2024   |   svátek má Cecílie
 

Rybí polévka

Název Množství a jednotka
hlava a vnitřnosti z kapra 300 g
mrkev 2 ks
petržel 1 ks
malý celer 1/2 ks
nové koření 5 kuliček
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 15 min.
Mamut :-)



Postup
Rybí maso - můžeme použít kapří hlavy bez žaber, mlíčí, "ocasy" bez ploutve, případně jakoukoliv celou rybu nebo její část tak, aby rybího masa bylo alespoň 300g - očistíme od slizu a šupin, omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme 1,5l vroucí vody. Osolíme, přidáme zeleninu vcelku, celý pepř, nové koření, tymián, muškátový oříšek a vaříme doměkka. Polévku přecedíme do jiného hrnce, pokud jsme vařili rybí maso, obereme jej a vložíme zpět. Zeleninu opatrně vytáhneme, nakrájíme na kolečka a vrátíme zpět do polévky. Na másle připravíme zásmažku, vlijeme do polévky a povaříme. Dochutíme solí, pepřem, polévkovým kořením nebo vegetou a polévku podáváme s osmaženou houskou posypanou zelenou petrželkou.

Tip:
Rybí vývar si připravíme bez zeleniny, přecedíme a teprve v přecezeném vývaru uvaříme zeleninu, kterou tím pádem můžeme nastrouhat a před zalitím vývarem osmahnout na másle. Polévka získá plnější výraznější chuť.


 


RECEPTY

Nakládaný eidam

Postup: 1 dl oleje promícháme s mletou paprikou , chilli kořením, drceným rozmarýnem a... zobrazit recept

RECEPTY

Králík po provensálsku

Postup: Králíka naporcujeme (můžeme použít jen stehna), omyjeme a hodně potřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldoto s hříbky

Postup: Špaldové kroupy zalijeme dostatečným množstvím studené vody, přidáme hrst... zobrazit recept

RECEPTY

Cikánský guláš

Postup: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zesklovatět na kolečka... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát

Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě a propláchneme studenou vodou. Necháme... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...